Nijmegen als case study Urban Heritage Studies

Jaarlijks organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een cursus over erfgoed en stadsontwikkeling, in nauwe samenwerking met het Institute for Housing and Urban Development Studies (Erasmus Universiteit) en TU Delft. Specialisten uit binnen- en buitenland zullen zich tijdens de meerdaagse cursus in juni buigen over de Nijmeegse situatie voor wat betreft het erfgoed. De cursus wordt georganiseerd in het kader van het zgn Internationaal Cultuurbeleid (ICB) van de ministeries van OCW en BuZa. De cursus staat open voor professionals uit de partnerlanden die in het ICB zijn benoemd. Nederland is logischerwijs een van de deelnemende landen.

Doel van de cursus is niet alleen het opdoen van cognitieve kennis en het aanleren van praktische vaardigheden, maar nadrukkelijk ook het opbouwen van een internationaal netwerk.

Nijmegen figureert in de cursus als oefencasus en dient in eerste instantie de leerdoelen van de cursisten. Dat gezegd hebbende, kunnen de bevindingen van de cursisten wel degelijk betekenis hebben voor de casus Nijmegen. Zij zullen daarom aan het einde van de cursus in de stad gepresenteerd worden.

 

Aanmelding kan tot 30 april!

Urban Heritage Strategies course | Institute for Housing and Urban Development Studies | Erasmus University Rotterdam (ihs.nl)  

Colofon

Webredactie: Heyta Melssen, André Stufkens en Pauline de Weijer

Ontwerp: Walter van Rooij, Buro Brandstof

© Website: CPRN en de auteurs

© Foto’s: fotografen vermeld onder de foto’s

© Films: filmmakers vermeld bij de films

© Kunstwerken: kunstenaars vermeld bij de kunstwerken.

Het CPRN doet haar best om de rechthebbenden te achterhalen, mocht u menen recht te kunnen doen gelden kunt u dat melden bij het secretariaat.

Contact

secretariaat@cprn.nl

Bankrekeningnummer: NL78 RABO 0105 2900 17

KvK nummer: 09148216

Support: