Erfgoed betekent zoveel meer!

Erfgoed maakt de laatste tijd, mede dankzij het gemis ervan in coronatijd, een ‘groeispurt’ door. Alom wordt erkend, niet in de laatste plaats door de overheid, dat erfgoed van wezenlijk belang is voor de samenleving. Erfgoed is erfgoud! Het bevordert de identiteit en trots, het vertegenwoordigt niet alleen immaterieel, maar ook materiaal een grote waarde, want het heeft economisch potentieel, het zorgt voor sociale cohesie, bewijst actualiteitswaarde door hedendaagse  toevoegingen of innovatie en bevordert burgerschap door democratische participatie. Dit zijn zomaar wat termen uit het Verdrag van Faro. Interessant, maar hoe vertaal je dat als erfgoedvrijwilliger naar de praktijk? En wat is het Verdrag van Faro nu eigenlijk precies? Deze vragen staan centraal tijdens het webinar, georgansieerd door Erfgoed Gelderland: ‘Haal samen meer uit je erfgoed’ op donderdag 10 juni 2021.

 

Laagdrempelig programma

Het online event is bedoeld voor vrijwilligers in de erfgoedsector. Tijdens het event gaan we het Verdrag van Faro beetje bij beetje ontleden. Wat moet je ermee? Wat kán je ermee? En hoe gaan andere erfgoedorganisaties er mee om? Het programma is laagdrempelig en er is genoeg ruimte voor vragen en interactie. Met inspirerende voorbeelden van uiteenlopende erfgoedorganisaties laten we zien hoe het verdrag vertaald kan worden naar de praktijk.

Erfgoedvrijwilliger.nl

Het webinar wordt georganiseerd door Erfgoed Brabant, Erfgoedhuis Zuid-Holland en Erfgoed Gelderland. De drie erfgoedhuizen bereiden zich gezamenlijk voor op het Verdrag van Faro, bijvoorbeeld door middel van het platform erfgoedvrijwilliger.nl. Op erfgoedvrijwilliger.nl kunnen erfgoedorganisaties gratis vrijwilligersvacatures plaatsen én relevante informatie en inspiratie over erfgoedparticipatie vinden. 

In het kort en aanmelden

 

Wat

Webinar ‘Haal samen meer uit je erfgoed. Erfgoedvrijwilligers en het Europese Verdrag van Faro in de praktijk’

Wanneer

Donderdag 10 juni 2021

Hoe laat

15.00 – 17.00 uur (digitale inloop vanaf 14.45 uur)

Aanmelden

www.erfgoedvrijwilliger.nl/aanmelden-haal-samen-meer-uit-erfgoed

Deelname

Je ontvangt de link om deel te nemen uiterlijk één dag van tevoren

 

Voor vragen over dit webinar kunt u contact opnemen met Lian van der Zon. Lees ook het interview met Lian over het Verdrag van Faro.

 

Met vriendelijke groet,

Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT ARNHEM

+31 (0)26 3521 690

info@erfgoedgelderland.nl

www.erfgoedgelderland.nl

Colofon

Webredactie: Heyta Melssen, André Stufkens en Pauline de Weijer

Ontwerp: Walter van Rooij, Buro Brandstof

© Website: CPRN en de auteurs

© Foto’s: fotografen vermeld onder de foto’s

© Films: filmmakers vermeld bij de films

© Kunstwerken: kunstenaars vermeld bij de kunstwerken.

Het CPRN doet haar best om de rechthebbenden te achterhalen, mocht u menen recht te kunnen doen gelden kunt u dat melden bij het secretariaat.

Contact

secretariaat@cprn.nl

Bankrekeningnummer: NL78 RABO 0105 2900 17

KvK nummer: 09148216

Support: