Bezoek Ongekend Nijmegen Festival in oktober

Van 2 t/m/ 31 oktober barst het nieuwe Erfgoedfestival Ongekend Nijmegen los. Ongekend vertelt de verhalen die we nog niet kenden. Omdat ze verzwegen zijn, omdat ze de geschiedenisboeken niet haalden, omdat ze niet in de historische canon pasten of omdat we ze niet (ge)zien (hebben). Soms zijn het prachtige voetnoten bij een grote geschiedenis. Soms zijn het juist deze ongekende verhalen die de loop van de geschiedenis bepaald hebben. Negen Nijmeegse erfgoedlocaties werden in de zomer bezocht door verschillende kunstenaars. Tijdens Ongekend bezoekt een mystery guest de laatste twee locaties. De makers vertellen tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober op hun eigen wijze de ongekende verhalen.

Het festival wordt georganiseerd door de erfgoedaanjagers Mijke Pol en Marit Veeneman in samenwerking met leden van het CPRN. Met het festival worden nieuwe verbindingen gelegd tussen bijvoorbeeld erfgoed en kunst of erfgoed en wetenschap. Voor het programma: zie hieronder.

Colofon

Webredactie: Heyta Melssen, André Stufkens en Pauline de Weijer

Ontwerp: Walter van Rooij, Buro Brandstof

© Website: CPRN en de auteurs

© Foto’s: fotografen vermeld onder de foto’s

© Films: filmmakers vermeld bij de films

© Kunstwerken: kunstenaars vermeld bij de kunstwerken.

Het CPRN doet haar best om de rechthebbenden te achterhalen, mocht u menen recht te kunnen doen gelden kunt u dat melden bij het secretariaat.

Contact

secretariaat@cprn.nl

Bankrekeningnummer: NL78 RABO 0105 2900 17

KvK nummer: 09148216

Support: