CPRN-Leden

Platform Indische Organisaties Nijmegen (PION)

PION organiseert sinds 2006 jaarlijks op 15 augustus de herdenking van de capitulatie van Japan. Voor de Indische medelanders de tweede bevrijdingsdag. PION streeft naar het bekendheid geven aan de vaak nog onontdekte geschiedenis van Indische Nederlanders.

 

Pasar Malam in Nijmegen, 1930

NATUUR & CULTUURHISTORIE

Stichting PION

Adresgegevens

Adres: Zuiderveld 17, 6515 LA Nijmegen

Telefoon: 024 378 88 63 / 06-53 86 12 42

e-mail: info@stichtingpion.nl

website: www.stichtingpion.nl

Provincie: Gelderland

Meer

In 2000 besloten de Nijmeegse Indische organisaties Stichting Arisan Indonesia (SARI), Stichting Indo Inn, Vereniging Soerobojo, Stichting Indofilmcafe en het lokale steunpunt van de landelijke welzijnsorganisatie stichting Pelita hun activiteiten op elkaar af te stemmen. Het was ook de bedoeling een Indisch netwerk te vormen en de Indische gemeenschap meer zichtbaar te maken. PION ging na 2000 geleidelijk als platform zélf denken aan meer activiteiten. In 2006 slaagde ze erin de gemeente ervan te overtuigen dat naast 5 mei voor de Indische gemeenschap een eigen herdenking werd gehouden. De Indische herdenking vond van 2006 tot en met 2020 plaats op 14 augustus, vanaf 2021 op 15 augustus. In 2007 is PION een stichting geworden. Naast de herdenking is de ambitie van Stichting PION om het Indische in Nijmegen en omstreken te laten herkennen en erkennen dat het erfgoed en geschiedenis van Indische Nederlanders integraal deel vormt van de Nijmeegse geschiedenis. Stichting Sari, Stichting Indo Inn en de Vereniging Soerobojo bestaan inmiddels niet meer. IndischHistorisch.nl is de plaatsvervanger van SARI geworden.

Lid geworden van CPRN in 2021

Contactpersonen: Humphrey de la Croix en Wim Hompe

CPRN Leden

Colofon

Webredactie: Heyta Melssen, André Stufkens en Pauline de Weijer

Ontwerp: Walter van Rooij, Buro Brandstof

© Website: CPRN en de auteurs

© Foto’s: fotografen vermeld onder de foto’s

© Films: filmmakers vermeld bij de films

© Kunstwerken: kunstenaars vermeld bij de kunstwerken.

Het CPRN doet haar best om de rechthebbenden te achterhalen, mocht u menen recht te kunnen doen gelden kunt u dat melden bij het secretariaat.

Contact

secretariaat@cprn.nl

Bankrekeningnummer: NL78 RABO 0105 2900 17

KvK nummer: 09148216

Support: