CPRN-Leden

Gebroeders van Lymborch

In 2005 realiseerde Museum Het Valkhof op instigatie van de Stichting Maelwael Van Lymborch haar eerste blockbuster-tentoonstelling met een expositie over de gebroeders Van Lymborch. Daarna volgden diverse internationale exposities, publicaties en films die deze verborgen meesters van de middeleeuwen weer de centrale plaats gaven die ze verdienen.

Sindsdien organiseert de stichting MVL ieder jaar een groots middeleeuws festival ter ere van de gebroeders Van Lymborch in hun geboortestad. De stichting heeft hiervoor inmiddels zo’n 300 kostuums ontwikkeld naar authentiek voorbeeld van hun afbeeldingen.

En in 2019 opende de stichting op de plek van hun vroegere familie-atelier aan de Burchtstraat in Nijmegen het Gebroeders van Lymborch Huis, waar zich nog steeds de 14e eeuwse kelder van dit atelier bevindt. In dit erfgoedcentrum wordt dagelijks het verhaal van deze Rembrandts van de middeleeuwen aan een zeer breed publiek verteld.

Copyright: © Peter van der Heijden

CULTUURHISTORIE

Stichting Maelwael Van Lymborch

Adresgegevens

Adres: Burchtstraat 63, Nijmegen

Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen

Telefoon: 06 147 409 60

Provincie: Gelderland

Meer

Contactpersoon: Peter van der Heijden

CPRN Leden

Colofon

Webredactie: Heyta Melssen, André Stufkens en Pauline de Weijer

Ontwerp: Walter van Rooij, Buro Brandstof

© Website: CPRN en de auteurs

© Foto’s: fotografen vermeld onder de foto’s

© Films: filmmakers vermeld bij de films

© Kunstwerken: kunstenaars vermeld bij de kunstwerken.

Het CPRN doet haar best om de rechthebbenden te achterhalen, mocht u menen recht te kunnen doen gelden kunt u dat melden bij het secretariaat.

Contact

secretariaat@cprn.nl

Bankrekeningnummer: NL78 RABO 0105 2900 17

KvK nummer: 09148216

Support: